Internationale verhuizingen

Voor sommige mensen komt er een droom uit en verhuizen ze naar het buitenland. Misschien naar Duitsland, Belgiƫ of Frankrijk. En misschien wel wat verder. En in dat geval kunnen we natuurlijk het een internationale verhuizing gaan noemen. Er komt nogal wat bij kijken, bij de internationale verhuizingen. De spullen moeten allemaal goed worden ingepakt en ze moeten ook allemaal door de douane gaan. Eigenlijk exporteer je jouw spullen. En daar hoort natuurlijk ook een hele berg aan papierwerk bij. Het is daarom goed om dit uit handen te geven en dit door een professional te laten doen. Een professional in internationale verhuizingen kan je bij alle facetten helpen.

Kies voor een specialist

Als je te maken krijgt met internationale verhuizingen dan is het goed om een vakman te selecteren. Kijk niet alleen naar de kosten. Het is belangrijk dat je spullen in je nieuwe land op de plek van bestemming terechtkomen. Vaak gaat er een complete container op een boot om je spullen te verschepen. Ook kan het een grote vrachtwagen zijn. Er zijn tal van mogelijkheden en het ligt natuurlijk aan de bestemming wat het beste is. De verhuizer zal hiermee raad weten.

Wat kost een internationale verhuizing?

De kosten van een internationale verhuizing hangen sterk af van de hoeveelheid spullen die je hebt en daarnaast ook naar welk land je toe gaat. Hoe groter de afstand hoe hoger de kosten zullen zijn. Ook ligt het aan het serviceniveau wat je graag wilt hoe hoog de totale internationale verhuiskosten zullen zijn.

Een verhuizing op zich is vaak al een enorme ingreep in iemands leven. Een verhuizing naar het buitenland is vaak nog een grotere stap. Een andere taal, een andere omgeving. Het is daarom goed om hierbij hulp in te schakelen.

Binnen de EU (Europese Unie)

Tegenwoordig is het niet meer zo complex of moeilijk om binnen de Europese Unie te verhuizen. Er zijn geen grenscontroles meer en de afstand is vaak ook te overzien. Een internationaal verhuisbedrijf zal dan ook vaak een stuk goedkoper zijn. En dat is natuurlijk wel goed nieuws.

Naar een ander continent

Als je wat verder weg gaat dan de Europese Unie dan is het nodig om meer papierwerk te verwerken. Vaak gebeurt het transport dan ook per boot of per vliegtuig. Gezien de kosten zal er vaak voor een container gekozen worden op een boot.

Wat kost een internationaal verhuisbedrijf?

Natuurlijk zijn de kosten sterk afhankelijk van hoe ver je verhuist en hoeveel spullen je meeneemt. Het is daarom verstandig om bij meerdere internationale verhuisbedrijven een offerte op te vragen. Zo krijg je een goed inzicht in de kosten en de mogelijkheden van een verhuizing.

Ook is het belangrijk om te weten hoe goed de locatie te bereiken is. En misschien moeten de spullen eerst ergens opgeslagen worden? Ook is het belangrijk om de voorwaarden te kennen van de verzekeringen voor de verhuizing. En wat gebeurt er als er schade is?

Een goedkope maar betrouwbare verhuizer inschakelen?

Er zijn veel manieren om een verhuizer te vinden. Je kunt natuurlijk bij familie, vrienden en collega’s vragen of zij een goed bedrijf kennen. Maar kun je ook het aanbod van verhuisbedrijven vergelijken. Op deze manier krijg je namelijk direct een goed beeld van de markt en weet je wat er allemaal aangeboden wordt. Aangezien er meer dan 250 verhuisbedrijven gespecialiseerd zijn in internationale verhuizingen is het altijd verstandig om te vergelijken. En kun je geld besparen op de verhuiskosten. Met onze offerte service kom je gratis in contact met verhuisbedrijven uit je regio. Begin vandaag nog met vergelijken en kies voor een betrouwbare partij! Ga snel naar pagina verhuisoffertes.

Bekijk ook de volgende verhuispagina’s:

Verhuisbedrijf
Verhuistips
Voordelen
Garantieregeling
Goedkoop verhuizen
Inboedelopslag
Nationale verhuizingen
Verhuisoffertes